...

Seg dag idag. Kände att jag behövde sova lite i natt så det blev en Imovane framåt halv tre. Vaknade lite sent idag och har varit grymt seg hela dagen. Rörde knappt på mig förrän jag åkte till stallet halv fem. Sen var vi förbi i den andra lägenheten klockan sex, kom en och ville titta lite. Snart är vi av med den. Sen var det hem igen och Adam fixade mat för jag orkade inte... Sen gick han iväg till Daniel så jag blev själv igen =(

Har kännt mig lite övergiven idag. Men det går ju att råda bot på. Mycket trevliga kontakter på msn och några telefonsamtal så är dagen räddad. Fredagseftermiddagen är redan planerad, ridskolan klockan fem och sen blir det party med Emmy och Edina. Känner på mig att det kommer bli riktigt kul =)

Mardrömsfärd

Igår skulle vi kört med PS till Annas hästshop i Läckeby för att testa sadlar. Jag åkte hemifrån strax efter nio, vi skulle åka från stallet halv tio. Japp, till stallet kom jag och hästarna lastades (Nella fick åka med som sällskap). Väl inne i transporten börjar PS stöka lite, men lugnade ner sig när vi körde. Kom till Kristvallabrunn och tittade till dem, allt lugnt. Åkte en bit till och hela transporten börjar slingra över vägen, sparkar och slag mot väggarna. Hmm... Stannade till för att kolla dem igen, jag ut, fort som fan och kolla till dem, Jennie på väg ut från bilen när jag öppnade dörren och såg att Nella ramlat omkull! =O Hon försökte inte ens resa sig, fan så läskigt det var =S Skrek på Jennie och Stefan att de måste komma, försöka få av Nella grimman, som hindrar henne från att röra sig och så öppna luckan och få ut PS, lossa inredningen och allt på en gång för att få upp Nella, som försöker resa sig. Hon satt fast med bakbenet i transportskyddet fram och fick ju naturligtvis inget fäste på det sättet, kommer längre och längre fram och försöker gå ut genom dörren fram. Underbara Nella som alltid är stencool, ingen panik här inte! Det är bara människorna som får panik i det här läget. Stefan försöker mota henne så han kan stänga dörren... Vi får ut Nella bakåt i alla fall, efter mycket om och men. På med grimman och försöka få av skydden, ett av dem fick vi skära loss, hade kilat fast mellan skon och hoven. Tur vi känner någon där i Läckeby, gick ett par hundra meter till baka och ställde in dem i varsin box. Kollade igenom benen men inga skador, bara ren TUR! Bara tanken på att få med dem hem igen gav ju ångest. Jennie fick ringa några samtal utan resultat så vi fick åka hem utan hästar. Fick efter en stund tag på jourveterinären som kom och gav hästarna lugnande. Inte slut där såklart. Gick jättebra att lasta dem igen och första biten blev lite balansövning för dem, men sen verkade det gå bra. Fick stanna efter ett tag i alla fall och kollade till dem. Jaha, tänkte jag, finns inget vi kan göra nu utan det är bara åka hem och ta konsekvenserna. Väl hemkomna så var de så trötta att vi knappt fick dem ur transporten, blodstänk överallt och en superstressad häst, trots lugnande. Så bara in med dem i stallet, låta dem lugna ner sig och jag konstaterade att såren såg värre ut än de var.

Ja, det var väl i stort sett min dag. Jag hann äta lite och duscha sen gav jag mig iväg till Thomas och party. Lite för full blir man när man slappnar av efter dagens händelser =P Trevligt med många skratt blev det! Tack för den kvällen =) Kameran glömde jag ju såklart där, full som jag var. Ska hämta den sen så bilder kommer både på bilddagboken och Facebook =P

2864

Fick deklarationen idag, inte tänkte jag på att den skulle komma nu. Välkommet var det i alla fall. Får tillbaka lite =) Känns bra med tanke på att vi knappt har några pengar alls nu. Väntar fortfarande på pengar från a-kassan. Förhoppningsvis får jag därifrån om två veckor. Tur att det finns snälla familjemedlemmar som låter oss låna lite sålänge.

Skulle haft massor att göra idag, men allt (!) ställdes in. Ja, ja, jag är inte den som inte kan komma på andra saker att göra. Fick sovmorgon och det var skönt för jag kände mig rikitgt seg på morgon, klev inte upp ur sängen förrän halv tio =P Adam kom hem tidigt idag, det var lite trevligt. Nu ska vi köra en runda, fick lite saker att göra. Vi ska till NBAB och se om de har hyrt ut vår lägenhet än och från vilket datum i så fall. Sen blir det en sväng till arbetsförmedlingen, Adam ska få sin reseersättning. Efter det blir det en runda till stallet och hämta sadlar som ska tillbaka till Läckeby. Klockan fem ska jag vara på ridskolan tänkte jag, rasta kameran lite. Lite kul att bara titta på när de andra tjejerna hoppar =)

Nehej... Nu är det fullt upp här =)

Spännande liv

Trötthet kan bero på vitaminbrist tänkte jag och gick till apoteket. Köpte vitaminer och kände mig faktiskt piggare. Kan nog inte varit så snabb effekt på vitaminerna i alla fall, för nu vill jag sova... Förmodligen beror det på all koffein jag stoppar i mig för att orka hela dagen. Fast jag har inte tagit några koffeintabletter idag. Ändå höll jag mig vaken under hela mötet på arbetsfömedligen! Tur det bara varade i 20 minuter och så blev det lite extra småprat för Emma var också där =)

Har precis diskat lite. Duktigt gjort av mig måste jag säga! Men nu blev jag så hemskt trött så jag var tvungen att sitta ner och ta det lite lugnt =P Ska fixa mat också. Har haft ganska fullt upp idag så jag hann inte fixa mat innan Adam åkte iväg på fotbollsträning, får bli när han kommer hem i stället. Lite experimenterande i köket. Alltid lika kul, får se vad det blir av det idag =)

Bilderna har jag fått nu! Satt och klippte och klistrade lite igår. Det kommer nog bli riktigt fint när det är färdigt =) Ska göra en bok till katterna och en till hästarna. Ska ta lite mer fina bilder och göra något fint till farmor, jag vet att hon skulle älska det. Hon blev så överlycklig av almanackan jag gav henne till 2008, massor med bilder på katter och hästar. Men jag blev avbruten i mitt klippande och klistrande. Ari kände sig visst lite ensam så det blev en snabb promenad dit sent på kvällen =) Kallt var det också, burr. Men med en babyblå filt och en kopp te blir man snabbt varm igen! Det blev värre när jag skulle hem på natten, då var det ännu lite kallare =P

I morgon vet jag inte hur jag ska hinna med allt om jag ska göra alla de saker jag planerat. Kommer farmor till staden så ska jag med henne till banken och fixa ett uttagskort, full tillgång till farmor och farfars pensionspengar, fniss =P Sen ska vi iväg med två av hästarna till sadelbutiken, se om vi kan hitta en sadel som passar till en av krakarna som är megalustig i ryggen... Ja, jag har då inte hittat någon som är i närheten av att passa. Sen kommer dagens höjdpunkt, hopplektion på ridskolan! Nä, jag får inte ara med och hoppa, men jag ska rasta kameran!

Nehej, nu blir det mat.

mm...

Dagen började med ångest. Trevligt... Not. Blir lite lättare när jag ser att snön fortfarande ligger på backen. Härligt! Men ångest... Hur gör man för att bli av med den? Jag kan ju inte käka piller resten av mitt liv. Eller kan, det kan jag väl, men hur kul är det? Nej, det ser jag inte fram emot.

Sven påpekade min tysthet idag. Han vill att jag ska säga vad jag tänker på. Finns ju fler som vill det... Men ack, så svårt det är för mig. Om ni bara visste. Att öppna sig så för en annan människa. Något som jag aldrig kunnat göra innan. Jag har fått lära mig att sina tankar och funderingar håller man för sig själv tills någon frågar om dem och inte ens då ska man berätta allt, bara så att personen i fråga blir nöjd med svaret. "Jag vet inte" eller "jag har inte tänkt så mycket på det" blir aldrig uttjatat. Men det är inte direkt någon som har intresserat sig för mig i alla fall, så jag har egentligen aldrig behövt vara orolig. Det är väl därför det är så jobbigt nu. När man sitter i en soffa och har ingenstans att gömma sig och människan sitter mittemot och frågar: "vad tänker du på?". Bara i den sekunden seglar plötsligt hundratals tankar förbi i huvudet, vilken ska man välja? Den som passar bäst, den som bekymrar mig mest eller kanske den som är minst jobbig att berätta om. En dag kanske jag kan hålla kvar en tanke och berätta om just den, hur jobbigt det än blir.

Nej, jag orkar inte mer... Helvete vad trött jag är =/

Vad händer sen?

Just nu känns det som att jag inte har någon framtidstro. Satt senast förra tisdagen hos psykoterapeuten och berättade vad jag tänkte om min framtid. Idag känner jag verkligen ingenting. Känns så mörkt bara... Det jag vill nu är att bli frisk. Men jag vet inte hur man är det. Den här känslan känner jag från hela min uppväxt. Var jag någonsin glad och bekymmersfri när jag var liten? Har alltid haft mycket att fundera på. Att bara vara, utan en massa tankar, hade varit skönt. Men hur gör man? Jag skulle också vilja kunna...

Kärleksbrev

Ännu en likgiltig dag... Känns inget vidare. Ni vet, mina vänner, ibland blir det bara för mycket. Jag bryr mig såklart om er, men idag är det tungt =( Någon som har tid att liva upp mig lite kanske?

Nu kommer det bara räkningar i brevinkastet. Ett kärleksbrev hade inte varit fel.

Hey...

Tja, dagen har varit rätt okej. Mycket prat om sadlar har det blivit, trevligt =) Glad var jag att jag satt på läktaren under dagens ridlektion, fy fan vad jobbigt det såg ut. Fick lite ont i benen bara av att se tjejerna XD Hem, äta mat och så iväg på äventyr.

Fest hos Jesper Haraldsson, vissa människor är mycket trevliga att umgås med, andra kan bara dra åt helvete. Ge dig fan inte in i en diskussion om du inte har fakta eller kan ta någon annans åsikt! Vad sånt irriterar mig. Jaja, diskussionen lär ju aldrig tas upp igen i alla fall och människorna är inte mycket värda att lägga för mycket tid på. End of story.

29:an var trevligt. Fina människor som man gärna vill träffa, därför man väljer 29:an framför hotellet. Några bilder blir det kanske i morgon. Förmodligen inte här, någonstans där det är roligare att lägga ut bilder. Edina finns på FB i morgon i alla fall XD Eller ja... Senare idag =)

Kalmarutflykt kl tio. Till Hööks och kolla om det finns möjlighet att låna hem en sadel och sen till Plantagen. Varför inte en runda till Citygross och se om det finns något i matväg som behövs och lite fikabröd. Me like wienerbröd ;-)

C ya!


Duh...

Kanske skulle jag flytta hem till farmor och farfar i alla fall. Är inte alls kul nu. Nu får jag leva med biverkningar från medicinen i några veckor till =( Ingen har jag haft att prata med idag heller. Är inne i en period då jag är likgiltig till allt. Gör det jag måste och skiter i resten. Blää, vad tråkigt det är!

Inte ett ord mer. Ha det bra.

69

Det blev en bra dag idag. Kanske för att katterna är så glada för värmen, kanske för att det var trevligt att promenera till staden, kanske för att jag kunde ha min fina skinnjacka utan att frysa ihjäl eller kanske beror det på allt =) Ett plus är ju också då att jag redan fått två intressenter på sadeln som legat ute på annons i 7 timmar. Hoppas ju på att bli av med sadeln snart så jag kanske kan hitta en annan bomsadel till Hobbe. Eller om jag ska satsa på en FIN bomlös. Fast den jag har kikat på kostar ju en del... Någon som har 5 000 över så tar jag tacksamt emot ;-)

Solen lyser på min balkong idag. Varmt är det där ute. Katterna älskar det och jag har sett Brownie fånga två flugor idag. Hon är så duktig min lilla jägare XD Har tvättdag idag så en del av tvätten hamnade på torkställningen på balkongen. Lär ju torka rätt fort i bastun... Nu är jag lite rastlös och orolig. För jag vet att jag har en tid att passa. Gillar inte det riktigt. Men det är ju snart över så ska jag åka till farmor och farfar sen. Var på apoteket åt dem idag. Fick lite blickar när jag gick hem därifrån. Såg väl ut som en knarkare när jag kom gåendes med en hel kasse full med mediciner. Tur det inte är till mig i alla fall. Mötte en del ungdomar på vägen hem som fnissade lite. Haha! Jag kommer väl ihåg själv hur man var i den åldern =P Det bästa var väl ändå att det kostade mig hela tre(!) kronor på apoteket. Tur jag hade några mynt med mig så jag slapp ta det på kortet =P Skrattade lite inombords åt det, fick en trevlig kommentar av kassörskan också "ja, det var ju ett bra pris för den påsen". Fniss!

Oväntat...

Dagen började sådär bra då... Satt uppe på tok för länge i natt (väldigt trevligt sällskap, så det gör inte så mycket =P) och hade problem att somna när jag väl la mig i sängen. Vaknade inte av Adams klocka som låter mer än dubbelt så mycket som min... Jaja... Vaknade av min i alla fall när den ringde klockan åtta. Satte mig upp i sängen och höll på att falla tillbaka, helvete vad trött man kan vara. Ville bara somna om igen men jag visste att jag förmodligen inte skulle vakna igen på ett par timmar då. Så det var bara att gå upp. Koffeintabletter, ett par pamol och så en liten frukost till det. Gav mig iväg till läkartiden. Tur man inte somnar i bilen i alla fall =/ Fick vänta på läkaren i 15 minuter. Så in och sätta sig i en av fåtöljerna. Riktigt sköna fåtöljer där faktiskt ;-) Fylla i det vanliga pappret och bli poängsatt. Alltid lika spännande när de räknar poäng... Inte. Min trevliga läkare kom i alla fall till slutsatsen att jag ska upp på 30 mg citalopram igen. Sen pratade vi en stund om hur jag mådde och kom in på sömnen och så skrev hon ut ett recept på insomningstabletter. Ska testa minst en gång till jag träffar henne igen om någon månad. Hon garanterade att jag skulle få sova hela natten ostört =) Hon sa också att jag kan ta diklofenak som vanligt, väldigt bra säger jag då, vilka problem jag haft med min migrän på sistone =( Men nu får jag i alla fall ta min rätta medicin för det =)

Vidare till psykoterapeuten, som tycker att jag sover alldeles förträffligt bra. Ja, jag vet inte vad jag ska tro. Jag är ju jämt trött, matt och orkeslös men han tror inte det beror på sömnen. När jag sitter där och pratar kommer det fram saker som jag egentligen aldrig tänkt på innan. Mindrevärdeskomplex, hej. Så han ville att vi skulle fortsätta på samma samtalsämne nästa vecka och jag ska påminna honom. Jahaja... Har han inte journal till sånt? ^^)

Så... Hem och fixa mat lite fort, ringa mor och kolla om jag kan låna bilen, annars blir det lite jobbigt med min lilla bil utan dragkrok och en häst som ska transporteras. Japp... Till mor och hämta bilnyckel, sätta sig i den stooora XC70:n och ge sig iväg till stallet. Lasta häst och åka till kiropraktorn. En häst med spänningar som heter duga. Tur att det finns någon som känner det och kan rätta till =) Så, testa sadeln och vad var det jag sa? Klart som fan sadelhelvetet är helt fel för hästen så den måste jag sälja nu. Vart ska jag få tag på en ny passande sadel? Fan.... Tur jag har min bomlösa westernsadel så jag i alla fall kan fortsätta rida som vanligt. Hobbe är lite skumpig för att rida barbacka jämt, annars hade jag gärna gjort det. Hem med häst och ut i hagen för att hämta nästa häst. Idag var det rida-tunna-dag. Nella är ungefär lika bred som en ladugårdsvägg. Men hon är rolig att rida för det händer saker hela tiden och så blåste det idag, bara för att det skulle bli lite mer spännande. "Hjälp, en pressenning som kommer och äter upp mig!" "Whaa, det lät något i skogen!" "*hopp i luften med alla fyra ben samtidigt* Vad var det som lät? =O" Sen lite hopp och skutt med otroligt lätt bakdel idag. Tror hon gick mest på två ben idag. Lite spännande var det allt. Men jag höll mig kvar, lite stolt blir jag ändå ;-)

Adam fick lite pengar från AF idag så vi kunde handla lite nödvändigheter. Mitt te är nästan slut så det blev nya sorter idag. Hittade ett mandarinte, tror nog det är riktigt gott, jag älskar mandariner =) Och så kvällsro och till Adam hittade jag ett kanelte, han älskar kanel =P Kunde hämta lite mediciner på apoteket idag också som håller på att ta slut. Imorgon blir det en vända dit till, fast då för farmor och farfars räkning. Brukar bli en ganska full påse med därifrån då =/  Vet inte varför man ska få med sig 500 tabletter med narkotikaklassade läkemedel... Vore väl smartast att inte ge så mycket åt gången? Hmm... Vet inte riktigt hur det fungerar där. Jaha.... Imorgon är det tvättdag och då blir det fullt upp hela dagen med det, ska tvätta några täcken också, det hände en liten olycka i sängen. Nej, inte jag och inte Adam heller. Det var kissen som protesterade lite =/

Trickträning

Jaha... En annan grå dag att lägga bakom sig... Hade en trevlig liten stund med hästen idag, han kan numera lyfta på båda framfötterna med ett pet och ett "lyft" och så en nalkande morotsbit såklart =) Har tränat lite trick med Hobbe innan och tyckte det var rätt kul, men Hobbe är ju inte den smartaste hästen så jag tröttnade lite när allt tog så lång tid för honom =P Lite lättare med Linus, han fattade efter andra gången =P

Annars har det inte hänt så mycket idag. Fixade mat när jag kom hem från stallet. Bra att Adam hade en beställning, det är ofta ett helvete för mig att ploca fram den lilla fantasi som krävs för matlagning. Jaja, mat blev det i alla fall och det var gott ;-) Sen hände inte så mycket. Skulle åkt till ridklubben och varit med på ett tävlingsmöte egentligen men jag kände inte att jag hann med det riktigt, var klar att hoppa in i duschen samtidigt som jag hade behövt åka för att hinna i tid. Så, nä, det blev en 45 minuter lång promenad i stället, efter ett samtal med en underbar Ellinor. Trevligt samtal, som vanligt ;-) Det regnade när jag var ute så gick inte så länge, tog igen det med lite styrketräning och yoga på mitt Wii Fit. Hade lite svårt att hålla mig under mina 1500 kcal idag, men rekommenderat är runt 1800 så jag kände att det är inte hela världen om det inte går en dag. Brukar oftast inte få i mig mer än 1000 i vanliga fall... Japp, jag har blivit lite besatt av kcal nu, mycket tjat om det =P Man blir lite mer hungrig när man faktiskt gör något vettigt av dagen =)

I morgon är det upp i tid som gäller. Klockan står på åtta, klockan nio ska jag vara hos läkaren och klockan tio hos psykoterapeuten. Sen hem och fixa lite innan det bär av till stallet och med Hobbe till kiropraktorn. Ska försöka komma ihåg att ta med hans sadel och kolla så den fortfarande ligger bra. Hoppas, hoppas. Vill inte köpa ny sadel igen, finns inte många som passar hans rygg, det är megasvårt att hitta bra och inte för dyra sadlar. Har inte riktigt råd att köpa en ny för 25 000 =/

Det är något som tynger mig. Vet inte vad... Men jag märker ju att depressionen smyger sig på och försöker dra ner mig lite då och då... Så skönt att ha någon att prata med då och saker att göra. Det är jätteskönt att bara gå hemma och göra det man känner för, men det går ju inte hur länge som helst. Hoppas ju att jag får tillbaka drivet och viljan snart, jag vet ju att det kommer gå så mycket bättre för mig då. Vill ju verkligen bli något, jag vet vad jag vill göra men lite svårt att få pengar till det. Fattas ca 25 000 som det är nu, så om någon känner sig villig att donera så tar jag tacksamt emot =P Ska till arbetsförmedlingen på torsdag igen och redovisa sökta jobb. Har fått reda på två av de sökta att jag inte fått, inte alls oväntat... =P Hoppas ju mest på hästskötarjobben jag sökt, men att jobba som fotograf hade inte varit fel heller. Men man ska väl inte hoppas för mycket för då blir man bara besviken. Har tänkt söka ett par högskolekurser till hösten i alla fall så jag har något att göra, kan vara bra och spännande tror jag. Bland annat en distanskurs om bildbehandling i Jönköping.

Oj, så långt det blev. Ja, men är du nyfiken på mitt liv så, varsågod ;-)

Yes

Folk har tankar och idéer om allt man gör. Och ja, klart man blir påverkad, men det måste ju ändå vara mitt eget val i slutändan. Sluta tjata för fan!  Blir så trött på folk som tror att de vet så mycket bättre trots att de visat sin låga intelligensnivå för länge sedan. Men jag antar att det är sånt man får leva med när andra är för tröga för att fatta. SUCK!

Sova hade varit trevligt nu... God damn vad trött jag har blivit på sistone. Eller har det kanske varit så ett tag nu? Jo... Men jag kan inte sova så mycket på nätterna, trots sömntabletter. Så blir det några timmar extra på dagen i stället, vilket naturligtvis gör det ännu svårare att sova på natten, jag inser väl det, så trög är jag inte =P Men vad ska man göra? Jag lever på koffeintabletter, huvudvärkstabletter, sömntabletter och antidepressiva tabletter.  Ångestdämpande kommer ju såklart in någonstans ibland också. Hmm... Konstig formulering, ja, skratta ni =D Jag bjuder på det =) Ska träffa en läkare på tisdag, får se vad hon kan göra för lilla mig.

Lilla och lilla förresten.... Här ska tappas kilon! Hähä.... Jag har blivit besatt av kcal på bara två dagar. Måste kolla energiinnehåll på allt nu, annars äter jag inte =P Samt att de där 13 000 stegen ska banne mig promeneras varje dag. Eller ja, på nåt sätt ska de göras i alla fall. Det blir trevligt sen när jag börjar på gymmet igen. Då får jag ett antal steg bara för att jag vill träna. Ridningen räknas förstås också och när jag tränar hemma på mitt Wii Fit. Så slipper jag gå så mycket för det är så tråkigt att gå själv, det är inte ofta jag får någon med mig. Igår insåg Adam att det är bra att promenera, så vi var ute i en timme ca. Men det är väl bara att ladda mobilen med musik och vandra med Dream Theatre i öronen, det är ju inte så illa det såklart =) Jag är ju alltid så stolt över mig själv när jag klarat av dagens steg. Men jag äter på tok för lite! Mellanmål hit och dit och så både lunch och middag! Klarade jag inte ens på skoltiden när man ändå hade de rutinerna... Fast då var det lite annorlunda ändå, var väl på gränsen till anorexia och familjen var orolig för ens hälsa... Ja, det är mycket ni inte vet om mig folk! Sånt där som gör ont i hjärtat att berätta om för man vill helst glömma... Vissa vet och vissa kommer få veta, andra kommer aldrig ha en aning om hur mitt liv har sett ut. Men man kan ju inte lita på varenda människa, då hade jag aldrig varit med om det jag har varit med om. Oj, nu flöt jag iväg lite =P Jaja, har ni orkat läsa ända hit så ska jag inte uppehålla er längre, ni har väl annat viktigare att göra ;-) Ska ta mig en kopp te och vila en stund.... Dagens första koffeinattack börjar lugna sig lite nu så får väl passa på innan nästa måste komma.

Ciao! =)

Inget kan ta ner mig nu...

Just nu svävar jag på moln. Att en så dålig dag kan bli så bra! Det är såklart den fantastiska HOBSON jag talar om! Sista träningen idag, vilket känns jättetrist, verkligen. MEN JÄKLAR VILKEN RUNDA VI AVSLUTADE MED!!! Japp, stora bokstäver var nödvändigt. Hästen har aldrig gått så bra som han gjorde i kväll. Och matte har aldrig varit så med på noterna som i kväll ;-) Älskade tränaren Carina brukar alltid ha något att säga, idag var det: WOW! Fan så härligt =D Det är sådant här som behöver hända när man är down.

Fick höra ett "Goddag älskling" när jag stängde dörren om mig innan jag åkte till stallet. Min lustige lille alkisgranne var påväg ut, han också =P

Så... kvällspromenad någon? Jag behöver fortfarande 9598 tusen steg innan dagsmålet är uppnått XD

Flytande

Sista hoppträningen idag. Fan vad det känns tråkigt. Men, men. Nästa hoppträning får jag väl åka dit med kameran istället =) Tjejjerna kommer jag ju träffa hur eller hur, nu när hela gänget har gått med i klubbtävlingskommitén. Jag har en känsla av att det kommer bli många bra klubbtävlingar i år =)

Jag fick ett brev igår. Kallelse till ST-läkare på psykkliniken. Lite "äntligen" över det, faktiskt. Vi får se vad hon säger... Ska till henne kl 9 och sen ska jag vara hos psykoterapeuten kl 10 så det blir direkt från ett rum till ett annat =P Efter det blir det väl i stort sett att åka hem och byta kläder för Hobbe ska vara hos sin kiropraktor kl 13.40, måste åka från stallet senast kl 13. Ja, då hinner jag ju äta något innan jag åker hemifrån ju =)

Idag har inte varit någon bra dag hittills. Vaknade lite på fel sida så lite irriterad har jag varit på allt... Huvudvärk och töväder. Äh... Nu behöver det inte komma mer snö, våren var ju på gång. Så det var väl ganska okej att det är töväder ändå. Var faktiskt lite glad igår när det var alldeles torrt och fint på vägarna. Var ute och gick i en och en halv timme, gick till Friskhuset och hämtade papper till autogiromedgivande, nu ska jag komma igång på gymmet igen. Får väl ta och komma över min sociala fobi. Det gick ganska bra förra året så det är värt ett försök, för 160 kr i månaden =P Känns inte riktigt som det ger lika mycket att bara träna på Wii Fit här hemma, behöver lite mer inspiration utöver det. Det skaffar jag mig så det är bra. Fick min stegräknare idag, lite pepp bara det. Här ska promeneras! Kanske till och med orkar promenera en runda i kväll när jag kommer hem från stallet. Och folk tycker att ridning inte är en sport för att hästen gör allt arbete. Hu, titta på mig efter ett ridpass... Där är det svettigt, det kan jag lova. Jag vet många som kan skriva under på det =)

Nä, nu får det vara bra. Ska vila en stund nu innan eftermiddagens aktiviteter ska påbörjas.

Gah!

Idag har varit en trött dag med irritation. Irriterad blev jag för att det inte blev som jag trodde i stallet och för en person som tigger och tigger och tigger utan att ge något tillbaka. Vill inte nämna några namn, det håller jag för mig själv. Men blir så irriterad och kan inte riktigt släppa det. Har inte folk något vett eller struntar de helt enkelt i vad folk tycker och tänker om dem?

Har inte gjort alltför många knop idag. Var i stallet och fick allergiska utslag på armen, någon ört i höet som jag inte tålde förmodligen, kan inte komma på vad men något var där väl som inte varit med förut. Tur jag har mina Atarax, så försvinner det på en halvtimme =) Sen åkte jag hem och tog en tupplur, mycket skönt. Så kom Adam hem, vi åt och åkte en vända till stan och handlade lite smått och gott. Kvällen har tillbringats i soffan. Tänkte gå en runda men Ari var lite slapp (fniss) =P I morgon måste jag köra igång ordentligt och snart får jag min stegräknare så jag kan börja min vandring till Paris. Mohaha, tappa.se, hur kommer man på något sånt? ^^

Saker som stör mig: folk som "mm"ar sig när man pratar med dem, folk som verkar ha parkinsons i huvudet när de pratar och folk som stakar sig i början av vaje mening. GAH! Ja, jag är lite pessimist och lättirriterad idag.

Promenadsällskap sökes ;-)

Vad ska man säga? Det har varit en halvbra dag, en sådan dag som man lika gärna kunde varit utan. Var trött igår, gick till sängs innan kl 22 och upp idag kl nio. Var kanske någon timma för länge, men vad spelar det för roll... Åkte till stallet och red en runda. Det var väl okej, men inte mer. Hästen hade roligt i alla fall, maxade i galoppen ;) Sen var det bara tillbaka till stallet och fan vad jag irriterar mig på det där jävla höet som ska packas i påsar och vägas och fan och hans moster. Så får inte min lille prins så mycket han behöver ens för att det är en tjock tant i hagen som vill ha allt. Hobbe är också rätt duktig på att äta, men han är i alla fall inte bred som ladgårdsvägg över arslet. Ja, jag blir irriterad på den förbannade hästen ibland. Men inte värre än vad jag är på den andra skithögen i hagen. Förbannade kreatur som aldrig kan lyssna på vad man säger till honom. Hur många gånger har inte jag hotat med att binda fast honom i ett träd längs väg 25 och lämna honom där... Hmm... Ouppfostrade djur, inte deras fel såklart.

Var hos psykologen idag. Kändes bra faktiskt, ventilera lite. Där kommer saker fram som jag aldrig reagerat på annars. Jag reflekterar över mitt liv på ett annat sätt. Om några veckor kanske jag har en helt ny syn på livet... Då blir det förändringar kan jag lova.

Jag måste motionera mera. Det är lite tråkigt att promenixa själv, jag vill ha sällskap att prata med. Slå en pling så kan vi vandra en stund om jag inte är i stallet =P Ska jag gå ner tio kilo till innan maj så får jag nog sätta igång nu ^^


Rubrik

Bästa idag var absolut ridturen på Hobbe i regnet. Så mysigt det var när vi skrittade hemåt igen och man kände de kalla dropparna i ansiktet. Ibland är regn det bästa som finns =) Fast nu längtar jag lite efter en dag med uppehåll och trevligt promenadsällskap så jag får något motiv till kameran =) Känner inte att jag kunnat testa objektivet riktigt än. Fast det ska väl hinnas med också. På fredag är sista ridlektionen och på lördag ska sys till ridskolan och träna. Sen åker jag väl dit ganska ofta och kikar på min gamla grupp och hejar på dem. Annars kommer jag sakna dem alldeles för mycket.

På tisdag är det dags för psykoterapeuten igen. Jag vet att jag oroar mig helt i onödan. Men jag blir rätt stressad bara av att tänka på att sitta så nära en främling och berätta om mitt liv och mina tankar. Där har man en tid att passa och så betalar man ju för stunden man är där, hur lite man än har att säga. Men men, det kommer ju gå lättare med tiden, om några månader kommer det väl vara hur enkelt som helst hoppas jag.

Jag hade velat träna en stund idag... Men nä, när jag kom hem och var igång och verkligen taggad så höll Adam på att koppla in mitt Xbox 360 igen och så var Mange här. Nädu, då tar jag inte på mig träningskläder och står i vardagsrummet och ser dum ut i en timme. Får köra lite extra hårt i morgon i stället. Hade ändå lite träningsvärk kvar i magmusklerna =P

Har egentligen inte skrivit sen jag gick på gymnasiet och hade svenska med Willi Lang (som blev framröstad till Kalmar läns bästa lärare för er som inte vet) och satt och funderade en massa på skrivregler. Så var jag tvungen att läsa igenom och bryta rader och grejja för det. Det blir ju en massa fel överallt i alla fall så jag vet inte vad det var för mening. Stackars Willi skulle ändå bryta ihop om han såg det här, tur han inte behöver läsa XD

Är det inte underbart...

...att ha en vän som man kan gå till nästan precis när som och bara vara och inte tänka på att försöka vara någon till lags, bara vara sig själv och bli accepterad för det? Love it, and I hope you know it =)
Idag (eller ja, igår egentligen) var jag ute i skogen med min lille häst på hans nya bett. Jag tror han gillar det. Inte hade jag 150 kg att hålla upp i tygeln i alla fall, skönt.

Jag är ganska glad idag, riktigt härlig känsla. Man får passa på att njuta när det finns där. Jag ville rida idag, jag tyckte det var riktigt trevligt att åka till Kvantum och handla åt någon annan än mig själv, dra med Adam och Jonna till famor och farfar och sitta där och mysa en stund. Bara sitta i farmors fåtölj och höra om hur hennes dag har varit, lösa sudoku i Hemmets Journal och inte vara tvungen att göra något alls. Vad glad jag blev sen också när jag kom hem och samtalade en stund med en kär vän som jag inte träffat på länge, jag vet att hon finns där för mig och jag finns där för henne. En sån vän som man inte måste prata med varje dag för att veta att hon finns kvar, underbara människa! Att avsluta dagen med en annan vän som betyder så mycket. Tänk att få känna såhär varje dag.
Inte ens mammas negativa kommentarer fick ner mig idag, det var hugg tillbaka och inte mer med det. Jag är tillräckligt gammal att själv avgöra vad som är bra för mig och vad jag vill och inte vill göra.

Med en härlig känsla av att vara nöjd med dagen ska jag nu gå till sängs och hoppas på en bra dag även i morgon!

Photoshop


Så, nu när man äntligen har photoshop så kan man leka lite =) Lille Rufus var trött idag så det blev lite söta bilder =)

Nytt

Dagen har varit nyttig! Jag vaknade faktiskt tidigt idag, redan halv sju var jag på benen! Väntade på att Ari skulle vakna för vi tänkte ta en morgonpromenad, men det blev en förmiddagspromenad i stället. Vid tiotiden kom vi iväg och var ute i en timme ca. Hade kameran med mig också, tyvärr var det lite för blött för att jag skulle våga ha den framme hela tiden. Men det blev ett par riktigt fina bilder på Ozzy =) En av dem finns på Emmas blogg; ems86.blogg.se
Så, sen hem och köra ett ordentligt pass på mitt Nintendo Wii. Började med 10 min jogging och sen rockringar och aerobics efter det, härligt svettig blir man av det =P Sen ett ordentligt styrkepass för mag- och ryggmuskler. Träningsvärk i morgon? Tja, förmodligen =) Sen var det lugnt en stund, ändrade lite designen på bloggen, rätt nöjd med resultatet, får väl se när jag har mer tid att fixa.
Sen vidare till stallet, hämta hästen i hagen och borsta och pyssla. Sen in i transporten och åka till ridskolan. Dressyr stod på schemat och lite jobbigt var det allt. Galopp, galopp och så lite mer galopp. Över bommar och galoppombyten. Nella har hoppat innan, men aldrig gått över bommar så hon skuttade rätt bra över de 20 cm höga hindrena =P Nästa vecka är sista gången, då blir det hoppning med Hobbe.

Planer för i morgon? Hmm... Rida tror jag nog. Sen ska jag ta en tur till Kvantum och handla lite åt farmor och farfar... Sen får vi se vad som händer =)


Ja?

Idag har jag: varit med Hobbe hos tandläkaren och sovit. Ja, huvudvärken kom ju tillbaka. Nästan ett dygn utan, mycket skönt.

Hobbes tandläkarbesök gick bra, inget nytt direkt. Lätta tryckskador efter det enda bett han vill ha, så nu måste vi vänja oss vid ett annat bett. Köpte ett nytt bett av tandläkaren som är utprovat till honom så det ska testas på lördag. En gammal skada (två tandfrakturer i underkäken) i hästens mun, som inte hänt under tiden hos mig gör att han inte sliter på motsvarande tänder i överkäken. Lite slipning och putsning får bukt på det och fortsatta kontroller varje år. Kostade inte så farligt mycket, dyrare än när en annan går till tandläkaren förstås, men munnen är ju rätt mycket större också ;)

Så, skulle gått upp kl 7.30, det var i alla fall vad jag satte klockan på... Försov mig såklart, trött som jag var. Far ringde och väckte mig tio över nio och frågade varför jag inte hämtat bilen än. Oh shit, tänkte jag, och FICK panik! (fniss) Stress, stress till stallet (tack pappa för att du kunde följa med!) Åkte hemifrån kvart över nio, var hemma igen ca kl två, vad tog sådan tid? Hmm... PS bökade så i transporten så han skadade sig på bakbenet, så skölja bort allt blod och linda och grejja tog sin lilla tis. Fixa mat för jag var vrålhungrig och sen till sängs för huvudet höll på att sprängas. Så upp när Sys ringde fyra timmar senare och så ringde farmor strax efter det. Hann knappt lägga på så ringde Adam.

Planer för i morgon? Jag ska ut på promenad! Frisk luft gör inte så ont i huvudet =) Köra lillsys till praktikplatsen och sen dressyrträning på eftermiddagen. Måste tala med far också ifall jag kan låna lite pengar så jag kan handla lite åt farmor och farfar... Jag vill inte bli så gammal och sjuk så jag inte kan fixa allt sånt själv, det är jobbigt att se dem må så dåligt =(

Till sist, men ändå en av sakerna som betyder mest för mig just nu: Tack Ari, för att du finns och för att du alltid kan få mig att le, somehow, hur dålig dagen än har varit!

I morgon kan det vara för sent

Just nu känns det jävligare än det har gjort på bra länge. Inget alls går min väg. Eller det kanske det gör, men det står en massa hinder på vägen. Det är skäll, hån och hårda ord. När ska vägen bara gå plant mot horisonten? Jag hade verkligen behövt det nu... Jag behöver något bra nu, nu, nu...

This is what you get

Dagens känsla: besvärande och i vägen. Jag vet inte vad det är, men idag känns det mest som att ingen vill veta av mig... Men det måste det ju finnas, annars hade jag varit väldigt ensam och det är jag inte. Men jag saknar nog en vän idag... Någon som orkar med mig, som verkligen kan ta mig för den jag är och hjälpa mig på rätt spår igen. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till än, jag behöver ordna upp det här.

Så, min lilla hemlis: jag fick hem mitt nya superbra objektiv igår! Testade lite idag när jag var hos hästarna. Mycket roligt var det, en och annan bra bild blev det nog också.

vet inte alls.....

Jag skulle stannat hos farmor idag känner jag... Där ställs inga krav. Där händer allt "om du orkar". Det är mycket trevligare att pyssla då. Lagat mat till mig och farmor har jag gjort, bäddat rent i farfars säng så det är fräscht när han kommer hem från sjukhuset i morgon och bytt några glödlampor. Jag var där i fem timmar och tiden bara flög iväg. Så himla härligt! Sen kom jag hem till det vanliga "varför har du inte gjort det?", "du sover ju bara hela tiden", "du är så slapp". Tror fan jag är trött och sliten efter nästan fyra dygns konstans migrän och så långt ner i mörkret man kan komma utan att ta livt av sig. Fan, vad trött jag blir på det. Snart kommer det hända något så du inte tycker det är så kul att klaga längre, bara så du vet! Diskussioner kan man inte heller ha, för jag "kan ju aldrig ha fel" och då är det ingen idé. Nä, men jag är inte trög, kan vara därför jag alltid har mer rätt än du! SUCK!

Annat idag? Nja... knappt va... Var till staden idag och fixade mediciner till farmor och godis till djuret. Sen har jag mest funderat på att amputera huvudet. Fick besök på morgonen, nisse ville kika i ventilationen och Rufus blev väldigt glad för besöket. En främmande man att gosa lite med =D

I morgon blir det ridtur. Blir lite skönt sen när ridskolan är slut, behöver inte fundera så mycket på att hästan ska ha träningskondis, räcker med grundkondis för skogsturer. Alltså MÅSTE jag inte motionera honom varje dag, det gör inget om jag inte orkar ibland....

Åt helvete med allt...

Det är ingen idé att hoppas. DET KOMMER INTE KÄNNAS BÄTTRE I MORGON. Hur många människor som än står runt mig så känner jag mig bara jävligt ensam just nu. Vem kan egentligen veta hur det känns? Behöver någon just nu... Men finns det någon? Hur länge kan man plåga sig själv innan det brister?

Dagarna går...

Ingen bra dag idag, men trevligt har det ändå varit. Var i Kalmar med mamma, Jennie, Stefan och Jonna. Var hos polisen och beställde nytt pass för resan i maj. Sen åkte jag med Jennie och Stefan till Plantagen och köpte lite fina växter, jag är inte så mycket för blommor så det blev några gröna och en fredskalla, den är det inte mycket blommor på =P Skulle behövt köpa en kruka till, det blev bara ett fat till en av dem, finare med kruka ju... Ampelliljan vill jag inte ha i kruka, har en känsla av att katterna kommer dra ner den iaf snart. Har ställt den så de inte ska kunna dra ner dem, men man vet ju aldrig med de små djuren. Fredskallan hamnade högt så de inte ska få tag på den =) Och en liten kaktus som de nog inte vågar gå nära för den sticks rätt bra ^^ Sen åkte vi till Citygross och handlade lite och sen hem till mor och far och fikade lite och skulle försöka bestämma något till resan. Det blev inte så mycket bestämt, vi är inte riktigt överens om vi ska ta tåget eller två bilar till Köpenhamn. Tar vi tåget så har vi rejäl väntetid innan flyget mot att det kostar någon tusenlapp mer om vi ska ta bilarna, men då slipper vi vänta... Hmm... Ja, tål att tänkas på.

Tanken var att jag skulle åka till Emmaboda idag och vara med på ERKs årsmöte, men nej. När jag kom hem från mor och far dunkade det sådant i huvudet så det var bara att gå och lägga sig, sen låg jag där till halv sex. Så åkte jag och köpte kinamat och la mig igen vid åtta. Sen ringde Adam och väckte mig kl tio och sa att han ville hem för han hade migränkänning. Sen blev jag ju inte trött när det egentligen var sängdags, så nu sitter jag här... 20 i tre och vill sova... I morgon blir det full rulle, hur orkade jag med allt när jag hade jobb? Tycker jag hinner knappt något alls nu, men det är väl för att jag är van vid det =) I morgon blir det i alla fall ridskolan halva dagen, får se hur mycket mer jag orkar sen...

På måndag blir det bio, "Män som hatar kvinnor", har längtat efter den filmen. Ska bli spännande att se om den är något att ha. Älskar böckerna!

RSS 2.0